SKL International söker Controller

Vill du känna stolthet över din arbetsgivare och arbeta i en internationell miljö med internationellt utvecklingsarbete som fokus? Är du ekonom med några års erfarenhet? Då är rollen som Controller hos SKL International något för dig!

SKL International är Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) organisation för internationellt utvecklingsarbete. På uppdrag av framförallt Sida arbetar vi med stöd till utveckling av demokrati och förbättrad samhällsservice i olika delar av världen. I vårt arbete är SKL och SKL:s medlemmar, Sveriges kommuner, landsting och regioner en viktig kunskapskälla. På huvudkontoret i Stockholm är vi ca 35 personer och ungefär dubbelt så många kontrakterade på heltid i våra projekt utomlands. Vi söker nu förstärkning till vår ekonomifunktion och söker en engagerad och driven controller som kan stötta våra projekt med kunskap runtom i världen.

Om rollen
I rollen som Controller rapporterar du till vår Ekonomichef och ingår i vår ekonomifunktion som består av 10 medarbetare.

Arbetsbeskrivning
Som Controller ansvarar du för den övergripande ekonomiska projektuppföljningen inklusive sammanställning av budget- och prognosunderlag samt avvikelseanalys. Du stödjer våra projektledare i den ekonomiska rapporteringen till finansiärer samt fungerar som stöd till våra projektekonomer vid bokföring och ekonomisk kontroll. I tjänsten ingår även att granska avtal. Vidare håller du i kontakten med våra revisorer vid projektgranskningar och jobbar kontinuerligt med att utveckla rutiner i syfte att säkerställa en god intern kontroll samt att uppfylla vår egen såväl som våra finansiärers krav på rapportering.

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande samt några års erfarenhet som Controller. Då vi bedriver vårt arbete internationellt är det av stor vikt att du hanterar engelska i både tal och skrift.

Som person är du självgående och handlingskraftig med god förmåga att prioritera och se väsentligheter. Då vi är en liten arbetsplats är din samarbetsförmåga av största vikt, du har lätt för att skapa goda relationer och fungerar väl i teamarbete. För oss är det angeläget att du som Controller är utvecklingsinriktad, driven, lösningsorienterad och effektiv.

Det är meriterande om du behärskar ytterligare språk än engelska. Då vår verksamhet är projektstyrd är det även meriterande om du har erfarenhet av projektuppföljning och arbetat med samarbetspartners så som Sida. Vi ser att du bör vara en mycket god systemanvändare och du behärskar Excel mycket väl.

Vad vi kan erbjuda
SKL International erbjuder en stimulerande arbetsmiljö som präglas av högt tempo, hängivna kollegor och god arbetsgemenskap i nya aktivitetsbaserade lokaler på Södermalm. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning.

Ansökan
Din ansökan skickar du till Anna Uvhagen, HR-ansvarig, anna.uvhagen@skl.se senast 12 februari. Dock kommer intervjuer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan ska bestå av CV och personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan!