7 April 2021

Kontakt

Engagerad och driven projektledare för projekt i Latinamerika

Längtar du efter ett jobb i en internationell miljö där du dagligen bidrar till att göra skillnad för att stärka lokal demokrati och god samhällsstyrning? Gillar du att ta dig an utmanande uppdrag i komplexa miljöer? Trivs du med att jobba i en modig organisation som ifrågasätter status quo? Då vet vi att du kommer att trivas och utvecklas med oss. Nu finns en möjlighet att söka tjänsten som vikarierande projektledare med fokus på vårt projekt på Kuba.

Om oss

SKL International är en del av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). På uppdrag av framför allt Sida, arbetar vi globalt med att stärka demokrati och god samhällsstyrning på lokal nivå. På huvudkontoret i Stockholm är vi ca 30 personer och ungefär dubbelt så många kontrakterade på heltid i våra projekt utomlands. Vi förstärker nu vår programverksamhet och söker därför en engagerad och driven projektledare som vill vara med och bidra till vår vision genom vår projektverksamhet och vårt interna utvecklingsarbete.

Om rollen

Vi söker just nu en projektledare med huvudsakligt ansvar att leda och koordinera vårt projekt på Kuba. Kuba är just nu inne i en intressant process med en nyligen antagen konstitution med inriktning på ökad decentralisering. Det nuvarande Kubaprojektet har som målsättning att etablera en universitetsutbildning för kommunala tjänstepersoner och politiker. Hitintills har ett antal insatser genomförts så som workshops för att utbilda lokala utbildare i syfte att skapa ägarskap, långsiktigt och hållbarhet i utbildningen. Du kommer jobba nära vår samarbetspartner på Kuba och med olika experter i Sverige. Du kommer även samarbeta med andra kollegor inom våra Latinamerikaprogram med möjlighet till stöd i såväl Kuba-specifika frågor som expertkunnande inom lokala demokratiseringsprocesser.

I din roll ansvarar du huvudsakligen för att;

  • leda projektet och driva det dagliga operativa projektarbetet inom ramen för fastställda projektmål
  • säkerställa att projektet levererar inom rätt tid, kostnad och kvalitet och ansvara för riskanalys
  • ha löpande kontakter/samråd med partners/finansiär/uppdragsgivare
  • ha ansvar för löpande intern och extern rapportering

Eftersom vi planerar för en fortsättning av Kubaprojektet vill vi också att du i din roll deltar i arbetet med att formulera förslag på nya insatser samt finansieringsbehov.

I rollen ingår också att vid behov förstärka och samarbeta med övriga medarbetare som arbetar med projekt i Latinamerikaregionen. Det kan även förekomma arbetsuppgifter till stöd för företagets övergripande utvecklingsarbete, t ex att delta i vidareutvecklingen av vårt systematiska jämställdhetsarbete.

I tjänsten förekommer tjänsteresor.

Vem är du och hur kan du utvecklas tillsammans med oss?

Vi söker dig som har minst akademisk kandidatexamen inom relevant område och gärna egen erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete eller arbete i eller med kommun, region eller kommunförbund. Om du själv har bott och verkat i ett spansktalande land är det extra värdefullt för oss. Du bör ha kännedom om och även viss erfarenhet av projektledning genom resultatbaserad styrning och uppföljning.

För att lyckas i jobbet behöver du vara van att leda dig själv när du med god kvalitet planerar, prioriterar och följer upp dina projekt. Du ska kunna tänka och agera långsiktigt och strategiskt och vara beredd på att fatta nödvändiga beslut inom ramen för ditt projekt. Du har en kreativ och problemlösande förmåga, vilket bidrar till att du flexibelt kan ställa om när förutsättningarna förändras i en komplex och dynamisk miljö. Som projektledare kommer dina tidigare ledarerfarenheter väl till pass. Du skapar tillit i förhållande till dem du samarbetar med och du ger andra möjlighet till delaktighet och påverkan. Som ledare ska du också ha förståelse för och även egna erfarenheter av utmaningarna i ett förändringsarbete. Du tycker om att samarbeta internt och externt och du är duktig på att skapa och underhålla relationer över tid där du också värdesätter möjligheten att lära från andra du möter. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga vilket innebär att du är lyhörd och skicklig på att förmedla budskap muntligt och skriftligt på svenska såväl som på spanska och engelska. Vi är en interkulturell organisation och vi ser gärna att du berikar vår verksamhet med ännu fler perspektiv och erfarenheter.

Vad vi kan erbjuda Dig

SKL International erbjuder dig ett jobb där du växer och utvecklas i takt med vårt dynamiska och omväxlande uppdrag. Eftersom vi är en liten organisation kommer du ha nära till utbyte och dialog med engagerade chefer och kollegor. Vi jobbar aktivt för en öppen kultur med god arbetsmiljö, både vad gäller hur vi samarbetar och hur vi arbetar i våra nya aktivitetsbaserade lokaler på Södermalm i Stockholm.

Vi är en värdebaserad organisation som genomsyras av den grundläggande principen om människor lika värde och respekt för varandra. Vi värderar kunskap, är nyfikna och vill ta del av andras perspektiv och erfarenheter för att utveckla vår verksamhet. Vi har mod att stå för de lösningar som vi tror ger hållbara resultat. Vi ifrågasätter status quo och vågar ta oss an utmanande uppdrag i komplexa miljöer.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning t o m 31 december 2021 eftersom vår ordinarie medarbetare är tjänstledighet för ett arbete i en annan organisation. Det finns dock möjlighet till en tillsvidaretjänst, varför vi gärna ser att du som söker ska ha ett intresse för en mer långsiktig anställning.

Ansökan

Din ansökan i form av ett CV och ett personligt brev skickar du till opportunity@sklinternational.se senast den 18/4 2021. Intervjuer kommer att ske löpande så vi uppskattar om du kommer in med din ansökan så snart som möjligt.

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver.

Kontaktpersoner

Projektledare, SKL International, Lucia Acosta på lucia.acosta@skr.se eller på telefon 08-452 75 45

Facklig representant, AKAVIA, Magnus Liljeström på magnus.liljestrom@skr.se eller telefon 08-452 75 36

Varmt välkommen med din ansökan!Tack för att du hjälper oss!

SKL International

SKL International is a company, owned by the Swedish Association of Local Authorities and Regions (SALAR). We focus on the development of well-functioning local and regional administrations.